čtvrtek 12. května 2011

Skupinový komunikátor Interphone Tribe je v České Republice!!!

Jak jsme již informovali v předešlých zprávách v blogu a na Facebooku, na víkendové akci Touratech Travel Event, která se koná za každého počasí v kempu Lávka ve Skochovicích u Vraného nad Vltavou (N 49° 55´45.44” E 14° 22´ 28.16”), bude představený poprvé v ČR a v evropské premiéře (!!!) dlouho očekávaný komunikační systém Interphone Tribe. 
A že si nevymýšlíme a nic nečekaného (zpoždění kurýrní zásilky..) nás nečeká, dokazujeme reálnou fotografií zařízení Tribe tak, jak ho uvidíte o víkendu, kde bude možné ho prakticky vyzkoušet. Podotýkým že Tribe najdete v tomto okamžiku jen na dvou místech v Evropě - ve skladu výrobce v Itálii a u nás na Travel Eventu (resp. v kufru R1200GS dovozce, který ho tam bude předvádět).
Tribe je komunikátor na bázi PMR vysílačky s dosahem až 3.5km, který je bezdrátově spojený se sadou do přilby Interphone F3 nebo F4 (a v principu s jakýmikoliv jinými modely i když u F3 a F4 je díky speciálním funkcím protokolu zajištěná nejlepší funkčnost). Počet motorkářů (nebo lyžařů, čtyřkolkářů, jezdců na sněžných skůtrech...) není v zásadě omezený, pouze komunikace na rozdíl od Interphone funguje na half-duplex principu, tedy jeden vysílá a ostatní poslouchají, potom někdo jiný vysílá a ostatní poslouchají apod. U full duplexu mohou účastníci současně mluvit i poslouchat (jako u telefonu), což PMR z principu neumí ale odměnou je vyšší vzdálenost komunikace a neomezený počet účastníků.

Žádné komentáře: