úterý 25. května 2010

Novinky z konce května 2010

Začnu hned dobrou zprávou - zítra by nám mělo dorazit pět kusů dlouho očekávaných navigací Zumo 220! Zájemců je pochopitelně víc, takže na prvních pět se dostane.. Nejspíš bude potřeba GPS nejdříve kompletně přeinstalovat a aktualizovat na verze map 2011 ale počítám že všechny budou do konce týdne u svých majitelů.





Aktualita z dnešního rána - na fotce vidíte nakládání BMW G650X do kontejneru, který je přepraví do Mongolska, kde je naši kamarádi budou provozovat v adventure "cestovce". Pokud vás láká možnost zajezdit si třeba 2 týdny v atraktivní "cestovatelské" destinaci bez příšerného cestování vlakem napříč Ruskem a bez starostí s přepravou vlastní motorky z ČR do Mongolska, bude tady možnost pronajmout si připravenou offroad motorku i s česky mluvícím průvodcem a podívat se na zajímavá místa, které Mongolsko nabízí. A to celé za zlomek peněz, které by to stálo v případě, že by to byla akce některé ze zahraničních "moto enduro cestovek", které jsou skutečně na naše poměry velice drahé. Takže od léta bude možnost projet se na kvalitním velkém enduru i po pouštích a stepích v Mongolsku. Více informací přineseme brzy...





A další zpráva z cestovatelské oblasti - po několikaměsíčních přípravách to vypadá, že za pár týdnů vyrazíme s partou nadšenců na výlet do Maroka. Zajímavostí je, že v týmu jsou populární zpěváci a další osobnosti kulturního života (např. Lou Fanánek a Václav Noid). Někteří z nich nemají vůbec žádné zkušenosti s offroad cestováním a už vůbec ne na motorkách ale právě to je podstatou celé akce - budeme natáčet pořad pro televizi - jde o zábavný cestopis s prvky reality show a právě v tom pořadu by mělo být vidět, jak se tyto celebrity, které by člověk čekal spíš někde na VIP párty, připravují na cestu, učí se jezdit, pracovat s navigací, vařit na benzínovém vařiči v bivaku, mění pneumatiky v terénu a vůbec všechno, co souvisí s takovou cestou. Pojedeme polovinu trasy v horských oblastech Atlasu a druhou polovinu v poušti na hranicích s Alžírskem - tedy to nejlepší z Maroka. Jedou s námi profesionální kameramani a protože je to skvělá parta, věřím, že to bude výborná zábava pro celou rodinu, která navíc ukáže svět motocyklového dálkového cestování těm, kdo třeba dodnes o adventure ježdění neslyšeli a třeba by je to mohlo zajímat. Na poslední chvíli ještě probíhají změny v obsazení - i vzhledem ke zdravotnímu stavu účastníků (na jednom z úvodních dnů enduroškoly se vážně zranil producent akce Egon Kulhánek z Hudbeního divadla Karlín. Ale vše řešíme akčně a hlavně - není to jednorázová akce, máme v plánu každý rok představit jinou zemi, jiné kultury a jiné dobrodružné cesty. Takže se můžete těšit na reportáže, denní zpravodajství a pochopitelně na podzimní seriál v televizi - pokud tedy vůbec odjedeme a dojedeme tam, kam to plánujeme. Držte nám palce!

Doufám, že se také uvidíme za necelých 14 dnů na našem Touratech Travel Eventu!
http://www.touratech.cz/html/trave_event_2010.html

Žádné komentáře: