středa 2. června 2010

City Navigator 2011 v GPSMAP 278C

Po obrovském váhání jsme se rozhodli "obětovat" jednu z našich vzácných GPSMAP 278C na pokus o instalaci nové mapy City Navigator 278C. Vtip je v tom, že tyto přístroje s vnitřní pamětí pro NT mapy, nelze aktualizovat běžnými nástroji (z Mapsource nebo Mapinstall apod). Právě letos se také stalo, že během aktualizace vnitřní paměť při flashování "odešla" a vzhledem k nedostupnosti náhradních dílů je to neřešitelná situace, protože oprava (ani za peníze) prostě není možná. Vědomi si tohoto rizika, váhali jsme s pokusy o aktualizaci pomocí Lifetime až do okamžiku, kdy nám na jednom přístroji začalo vadit, že mapa 2010.3 neumožňovala korektní vyhledávání podle adres v Evropě a rozhodli jsme se pro pokus s 2011. Lifetime zakoupený na tento přístroj pochopitelně nabízí jen vybrané regiony, protože celá mapa se do navigace nemůže vejít. Bohužel žádná kombinace není pro nás ideální - buď se nabízí jen části západní Evropy bez střední nebo naopak naše oblasti bez západní apod. Pro nás ideální by byla kontinentální Evropa bez Británie, Irska, Islandu a třeba skandinávských oblastí. Bohužel tuto kombinaci Lifetime nenabízí. Proto jsme hledali alternativní řešení a po mnoha napínavých pokusech máme vyzkoušené řešení, kterým jsme schopní aktualizovat 278C tak, jak považujeme za ideální. Mapa funguje perfektně (z pohledu vyhledávání a nefungujících věcí předchozí verze).
Každopádně je to informace pro majitele tohoto přístroje, aby věděli, že na verzi 2011 s novým systémem zabezpečení, je možné přejít i na 278C.
Bohužel majitelé 276C mají smůlu, evropské mapy CN v ne-NT provedení se od verze 2009 nedodávají a NT verze pro 276C použít nejdou.

Žádné komentáře: