úterý 21. prosince 2010

Chyba hlasové navigace ve firmware 4.1 u navigací Zumo 660

Pokud máte Zumo 660 s firmware 4.10 (nejnovější verze), určitě jste zaregistrovali chybu hlasové navigace, kdy GPS hlásí např. místo "přepočítávám" hlášku "ztráta externího napájení". To samé při rušení trasy z hlavního menu. Tato chyba se projevuje ve všech jazycích, není to problém češtiny. Garmin o chybě ví a očekáváme fix v nějaké nejbližší aktualizaci - odhadem ještě do konce roku.
Pokud vám tato chyba vadí příliš a nechcete na opravu čekat, můžete se vrátit například k verzi 3.90, kterou považuji za spolehlivou. Verze 4.00 nebyla pro nás vůbec podstatná a verze 4.10 přinesla (kromě tedy zmíněné chyby) opravu úrovní hlasitosti při hlasové navigaci (různé hlášky byly různě hlasité), navigace neříkala správně názvy vybraných ulic (to se stejně netýkalo české hlasové navigace), kolísala úroveň přehrávání hudby, byla zvýšená úroveň hlasitosti varování na POI při přenosu do sluchátkové sady, opravené zobrazení nastavení hlasitosti hudby v přehrávači a opravený problém zasekávání nebo opakovaného načítání podrobných map při startu. Kromě poslední chyby, kterou jsme opravdu několikrát viděli, nepovažuji ostatní za tak podstatné, aby nebylo možné dočasně používat verzi 3.90, pokud vám hlášení o ztrátě externího napájení moc vadí.
Firmware 3.90 nahrajeme našim zákazníkům (tedy zákazníkům kteří mají k navigaci účet vystavený Touratech CZ) bezplatně na počkání.
Při přechodu na verzi 3.90 nedojde k vymazání uživatelských dat ani mapových podkladů, každopádně doporučujeme udělat zálohu všech důležitých věcí z GPS před každou aktualizací.

AKTUALIZACE: software 4.2 řeší výše popisovaný problém. Vzhledem k nově zjištěným nepříjemnostem s touto verzí FW (při současném přehrávání MP3 a autoroutingu) je otázka, jestli má smysl přecházet na tuto verzi. Pokud zůstanete u verze 4.1, máme řešení speciální úpravou hlasového souboru O. Brouska, který namísto hlášky "přepočítávám resp. chybné ztráta externího napájení" používá dvojitý gong. O úpravě píšeme v článku o verzi 4.2

Žádné komentáře: