pátek 4. března 2011

Symfonie v černé - Touratech systémové kufry a tankbag pro R1200GS Triple Black

Německý výrobce doplňků pro adventure a touring cestování, Touratech A.G., představil dnes nové produkty pro nové BMW R1200GS Triple Black. A protože nové BMW je v černé barvě, Touratech přichází s doplňky, které tvoří dokonalý celek se strojem a zvýrazňují různé typy černé barvy exkluzivního modelu BMW. Touratech představil pro BMW R1200GS Triple Black vizuálně sladěné černě anodizované (matné) systémové hliníkové kufry ZegaPro (s výřezem na výfuk) s alternativnou asymetrických kufrů 38/45l a volbou černě lakovaných nebo nerezových rámů. Černá anodizace i uvnitř kufrů nejen skvěle vypadá, ale také zabraňuje otěru hliníku během cesty od uložených věcí. Kufry jsou potažené ultra tenkou vrstvou anodizace (druh elektrochemické úpravy povrchu), která je mimořádně tvrdá a odolná. Nosiče kufrů jsou vyrobené z 18mm oceli a upevňují se na původní body jako kufry BMW - tedy bez omezení komfortu spolujezdce. Celková šířka speciálního systému je pouze 910mm (ve verzi s 38l kufry) resp. 990mm ve verzi s kufry 45l. Levý kufr má výřez na výfuk, který o 5l snižuje kapacitu kufru.

Nový tankbag "Black Edition" pro R1200GS je tvarovaný tak, aby dokonale kopíroval tvar nádrže R1200GS Triple Black a bezvadně zapadnul do vizuálního stylu stroje. Nabízí řadu zajímavých detailů - například aerodynamicky tvarované pouzdro na mapu, odkladač na dokumenty se separátním pouzdrem na kreditní karty, vodoodolné zipy a dvě praktické boční kapsy. Tento tankbag je opatřený reflexními prvky pro zvýšení bezpečnosti a celý je vyrobený z absolutně nepromokavé polyesterové tkaniny s PVC zátěrem. Kapacita tankbagu je tradičních 16/22l podle výšky vysunutí.
Kufry ZegaPro v edici pro R1200GS Triple Black jsou k dispozici okamžitě, nový tankbag bude v prodeji od konce dubna.

Kvalitu Touratech kufrů ZegaPro mimo jiné dokazuje i včera oznámené vítězství v testu jednoho z předních německých magazínů (Motorrad), kde kufry ZegaPro získaly absolutní prvenství ze všech továrně vyráběných kufrů v destruktivním testu tohoto časopisu. Kufry ZegaPro proto nesou nyní cenu Best Brand 2011. Touratech mimochodem získal i první cenu v kategorii úprav motocyklů a druhé místo v kategorii tankbagů za model pro R1200GS. A když jsme u ocenění, Touratech získal cenu časopisu Tourenfahrer - nejlepší dodavatel doplňků na trhu pro rok 2011. A dalším potvrzením kvality kufrů ZegaPro je právě dnes oznámené rozhodnutí KTM o zařazení ZegaPro v limitované edici do nabídky originálního příslušenství, včetně rámů Touratech. Zpráva vysvětluje tohoto rozhodnutí "zájmem zákazníků KTM o nejvyšší kvalitu výrobků a použitých materiálů, které Touratech může uspokojit". Tím nepřímo přiznávají fakt, že jejich OEM rámy na kufry Zega, které si objednali u jiného dodavatele, skutečně nanabízí takovou pevnost a výrobní tolerance, jako původní originální rámy vyráběné Touratechem. Každopádně limitované edice kufrů ZegaPro od KTM budou podle zprávy dražší než kufry dodávané přímo, nicméně řada zákazníků vyžaduje na výrobcích logo KTM a kufry dodávané jako OEM, tímto logem opatřené budou a KTM za ně bude ručit.

Poslední krátkou a nepříliš překvapivou zprávou je oznámení uvedení ještě jedné speciální edice tankbagů pro R1200GS - tentokrát v barevné verzi, která odpovídá barvám oblečení Touratech Companero. Tankbag bude také dostupný od konce dubna v předpokládané ceně do 200EUR.

Nezapomeňte se přijít podívat na náš stánek na veletrhu Motosalon v Praze - Letňanech, vystavujeme v hale 2. Uvidíte nejen tankbagy Touratech ale také černou i stříbrnou anodizovanou verzi kufrů ZegaPro (a také klasickou hliníkovou) ale také nové topcase se zamykacím systémem RapidTrap a novou plotnou.

Žádné komentáře: