pondělí 21. března 2011

Uzavírka exitu Říčany/Jesenice na D1 - aneb jak se k nám nyní dostanete

Aktualizováno:
Vzhledem ke stavebním pracem na 11.km D1, které budou probíhat celý letošní rok, je dobré vědět o náhradních trasách, jak se k nám dostanete.
Pokud jedete po D1 z Brna, je nejsnadnější sjet na kruhový objezd u Aquaparku v Průhonicích a pokračovat přes nákupní zónu (tedy přes dvě křižovatky - u Electrowordu a potom u Gigasportu) rovně do kopce. Po výjezdu z komerční zóny nikde neodbočujte a jedete přes menší most přes dálnici na zcela nový kruhový objezd. Pokračujte rovně do vesnice Dobřejovice, kterou projíždíte poměrně úzkou silnicí (vzhledem ke stavu vozovky vhodné pro endura) na náves, kde je odbočka doleva do kopce. Tou se po asi kilometru dostanete na křižovatku se silnicí 101 před novým mostem nad pražským okruhem. Stačí přejet most doleva a okamžitě odbočit doprava z kopce před halou Schenker a jste u nás.

Exit 11 z Prahy je aktuálně otevřený bez omezení, takže můžete sjet před benzínkou Shell na směr Plzeň a držet se v levém pruhu (dříve na Říčany) a vyjet na kruhový objezd vedle nyní bouraného mostu na silnici č. 101 a pokračovat doprava směr Jesenice. Pokud ale bude dálnice stát, může být rychlejší odbočit už na Průhonice a jet stejnou trasou, jako je výše popsaná cesta ze směru z Brna.

Pokud se cestou z Prahy chcete úplně vyhnout D1, můžete jet na Průhonice přes Šeberov a Rozkoš. V Průhonicích pokračujete rovně silnicí vedoucí středem parku do Dobřejovic, kde odbočíte na návsi doprava do kopce a přijedete na křižovatku se silnicí 101 u haly Schenker a kousek od nás. Další alternativou je jet z Prahy po staré benešovské na Jesenici a odbočit na 101 přes Osnici.

Každopádně exit 11 bude z Brna ve směru na Jesenici uzavřený dlouho - podle zpráv z obce bude stavba nového mostu trvat až do konce letošního roku.
Ze směru z Brna se také dá odbočit o jeden exit dříve (odbočka u Mountfieldu Stránčice) a jet přes Radimovice (nebo lepší silnicí přes Velké Popovice a Petříkov), Nebřenice a Popovičky a odbočit doleva v Modleticích a na téčku v obci (z zrcadla) doprava. Přijedete k hale Schenker z druhé strany. Je to alternativa - opět v případě, kdy by díky dopravním omezením na D1 stála dálnice před exitem Průhonice.

Žádné komentáře: