čtvrtek 7. července 2011

Doplnění fotografií k držáku pro Garmin GPSMAP 62st

K dřívějšímu příspěvku o dostupnosti držáků pro asi nejpraktičnější navigaci (nejen) pro hardcore adventure cestovatele a majitele ostrých endur - Garmin GPSMAP 62xx jsme připravili několik vysvětlujících fotografií s popiskami. Fotogalerii najdete na tomto odkazu.
Vzhledem k častým dotazům, jsou vysvětlující fotografie asi nejsnadnější metodou, jak držák popsat. Vlastní držák 065-0585 stojí 2359Kč s DPH a obsahuje zámek s dvojicí klíčů, dvě těsnění na USB kabel pro nabíjení GPS a klemu pro upevnění držáku na hrazdičku nebo adaptér s průměrem tyčky 12mm (standardní průměr). Pokud chcete držák upevnit pomocí kloubového systému RAM, můžete využít připravené otvory pro šrouby ke kruhové, lichoběžníkové i čtvercové základně RAM, která ale není součástí dodávky. Vysvětlení k různým způsobům montáže včetně fotografií najdete na této strarší stránce na našem webu.

Napájecí kabel pro napájení GPSMAP 62st z palubní sítě také není součástí ani držáku ani standardního balení GPS od Garminu. Objednává se pod kódem 065-0287 a stojí 1153Kč s DPH. Jak je vidět na fotografiích, kabel obsahuje rozpojitelný superseal konektor, který je možné použít místo zástrčky na řídítkách. V praxi toto řešení šetří poměrně chatrný USB konektor v navigaci, protože kabel do USB může zůstat trvale zapojený a uchycený k tělu držáku např. elektrikářskou stahovací páskou. Rozpojování při sundávání držáku (pochopitelně v případě použití kloubů RAM které umožňují sundat celý držák během vteřiny) se pak provede v tomto konektoru a ne v konektoru USB v GPS. Konektor je navíc těsněný pomocí O kroužku, který je součástí dodávky našeho držáku. Vzhledem k tomu, že hmota navigace je ve značné míře soustředěná i v horní části těla přístroje, použil Touratech při konstrukci držáku posuvný mechanismus zajištění GPS v horních rozích. Mechanismus se odsouvá otáčením zajišťovací planžety ve spodní části navigace zcela automaticky a navigace v držáku dokonale sedí i při využití na stroji s velkými otřesy (hard enduro, čtyřkolky apod). Držáky na GPSMAP 62 vedeme trvale skladem a objednáváme je do zásoby v dostatečném počtu. Vzhledem k předobjednávce jich máme dostatečné počty i když v řadě jiných zemí nejsou dostupné.

Žádné komentáře: