sobota 17. prosince 2011

Cellular Line GPS Safe v nabídce Touratech CZ

Trápí vás, že téměř nic nemůžete nechat bez dozoru, protože jinak hrozí, že se s tím už nesetkáte? Nemusí jít jen o váš motocykl na cestách ale třeba i doma v garáži, kde nemáte alarm. Řešením jsou různé palubní alarmy, které jsou napojené na GPS příjmač a GSM komunikátor a v případě pokusu o manipulaci vám dají vědět, že je něco v nepořádku a případně umožňují sledovat hlídané vozidlo (nebo jiný předmět) díky odesílání polohy podle GPS. Na trhu je řada výrobků různých firem, které nabízí kombinované funkce nebo specializované zaměření na motorová vozidla. Po několika letech hledání optimálního zařízení (včetně tuzemských výrobků) jsme se rozhodli začít prodávat satelitní tracker s funkčností zabezpečovacího zařízení se vzdáleným spojením pomocí mobilní sítě GSM. Cellular Line GPS Safe vyrábí firma, která stojí za úspěšnými komunikátory Interphone a kvalitní výroba a zajištěný dokonalý servis a podpora v ČR nám dávají záruku, že tento výrobek nebude trpět neduhy, které jsou jinak v této oblasti trhu typické, zejména pro bezejmenné čínské výrobky, kterých je v prodeji drtivá většina.
GPS Safe je relativně malá, samostatně fungující krabička, která je po vložení SIM karty, nabití akumulátoru a konfiguraci (po USB kabelu) pomocí dodávaného SW, okamžitě připravená k provozu. Nabízí prakticky všechno, co si od podobného zařízení umíte představit. Základních funkcí je opravdu mnoho a jsou v konfiguračním SW členěné podle typických oblastí využití. Zařízení totiž můžete využívat pro střežení motorových vozidel (případně analýzu záznamu jejich pohybu - tracking) a to offline i online, hlídání polohy dětí, domácích zvířat nebo i cenných věcí apod. Speciální oblastí použití je i možnost využití jako tracker a komunikátor např. pro staré osoby, protože zařízení má možnost obousměrné hlasové komunikace vč. přivolání pomoci pomocí SOS tlačítka s odesláním přesné polohy díky příjmači GPS signálu (navíc akcelerovaného pomocí GSM, takže nalezení družic po zapnutí je mnohem rychlejší).
S možností napájení z akumulátoru i (s pomocí napájecího adaptéru) z 12V či USB, je možné využití jako univerzální zabezpečovací tracker s obrovskou škálou možností využití doma i v práci. Miniaturní rozměry a hmotnost předurčují GPS Safe pro využití v motocyklech, kde díky koncepci není potřeba pevná instalace, můžete během vteřin přehazovat jednotku do toho motocyklu nebo vozidla, se kterým pojedete. K funkčnosti potřebujete jen dosah GSM signálu, protože zařízení nemusí využívat datové sítě (i když to je možné) a plně se dá využívat jen s využitím GSM a SMS zpráv. Jednotka umožňuje SOS volání na předdefinované telefonní číslo, odesílání zpráv s alarmy na předdefinovanou skupinu příjemců, je možná oboustranná hlasová komunikace mezi jednotkou a předdefinovaným SOS číslem. Pochopitelně je možné nakonfigurovat odposlech z jednotky, kdy je zařízení naprosto tiché a v případě potřeby samo zavolá zpět předdefinovanému číslu a zesílí zvuk z mikrofonu tak, aby bylo možné např. odposlouchávat hovor lidí u vašeho vozidla a současně odesílat polohu jednotky pro sledování. Jednotka má vestavěný akcelerační senzor, které je možné využít pro automatický alarm v případě havárie nebo pádu (motocyklu nebo i osoby - např. při sportu). Je možné využívat i takzvaný geo-plot, kde je možné nadefinovat jeden nebo více obdélníků na mapě celého světa, kde je možný neomezený pohyb jednotky nebo naopak, kdy se vyvolá alarm při překročení hranic těchto polí. Můžete si tak nadefinovat např. prostor vašeho pozemku, kde můžete nechat zařízení na obojku vašeho psa a jakmile by tento prostor opustil, dojde k vyvolání alarmu. Při trackingu je možné do zařízení vložit mikroSD kartu a nechat si třeba každých pár sekund zaznamenat polohu s následným zpracováním na PC. Polohy je možné pochopitelně odesílat na předdefinovaný server pomocí datové mobilní sítě. Trackingový software můžete využít pro sledování jednotky na obrazovce počítače téměř v reálním čase a konfiguraci jednotky. Zařízení, které jste včera použili pro střežení motocyklu na cestách, můžete dnes využít pro hlídání čehokoliv jiného - osob, zvířat, věcí i vozidel.
Provedení odolné proti vodě s certifikací IPX7 zaručuje bezproblémové využití i v případech, kdy motocykl doslova "utopíte" např. v brodu.

Vzhledem k možnostem zařízení nabízíme kromě samotné jednotky i předem nakonfigurované řešení pro typické situace s kompletním nastavením všech parametrů a školením. V naší dílně pochopitelně namontujeme potřebné napájení tak, abyste mohli snadno zařízení zapojit a odpojit podle potřeby a na váš počítač nainstalujeme a rozchodíme potřebný trackingový software a naučíme vás s ním pracovat.
Cena jednotky Cellular Line GPS SAFE je 4990Kč s DPH a u Touratech-CZ budou vedené trvale na skladě (vč. doplňků, GSM sim karet různých operátorů, mSD karet a napájení...)

Žádné komentáře: