středa 25. července 2012

Dálkové ovládání pro Interphone F5 na cestě

Právě jsme dostali zprávu, že dálkové ovládání (představené na EICMA 2011) pro komunikátor Interphone F5 je na cestě k nám. Kroužek dálkového ovládání se dá upevnit na řídítka a palcem můžete ovládat všechny funkce Interphone (např. přepínání zdrojů) bez nutnosti sundat ruku z řídítka. Předpokládaná cena dálkového ovládání bude kolem 100EUR. Podle informací výrobce na výstavě EICMA, má dálkové ovládání umět řídit i další výrobky Interphone, které budou v budoucnu představené. Logicky se nabízí např. ovládání kamer, zabezpečovacího zařízení se sledovačem GPS apod. V tomto okamžiku je k dispozici jediné zařízení - Interphone F5. Ovládání starších verzí (např. populární F4) není a nebude možné.
Přístroj využívá možnosti BT3.0, kterým disponuje z řady Interphone až nový přístroj F5. Dostupnost bude zpočátku omezená, protože pro ČR bylo odesláno jen nepříliš velké množství ovladačů, které dorazí příští týden a u výrobce v Itálii následuje celozávodní dovolená, takže další zásilku můžeme očekávat až koncem srpna 2012. Ovládání jsme pochopitelně objednali na sklad a ihned ho vyzkoušíme a pokud bude vše OK, budeme ho držet skladem.
Dálkové ovládání Interphone Remote Control je napájené dvojicí lithiových baterií (pecky) a zapíná se automaticky pokud je zařízení v pohybu. Baterie by měly vydržet celou sezonu. Ovládání je pochopitelně odolné proti dešti (IP67) a montáž je možná na hefty o průměru od 20 do 32mm. Montáž je velmi snadná ale demontáž je poměrně složitá, takže není důvod k obavám, že by majitel o ovládání z řídítek přišel během pauzy na oběd apod. Použité šrouby jsou nestandardní a k montáži je potřeba speciální klíč. Povrch přístroje je pokrytý novým typem plastu, který je vhodný pro ovládání v rukavicích a adheze "joysticku" umožňuje ovládání jak v letních, tak v zimních rukavicích. Ovládání má rozměry 78 x 17mm s šířkou 30mm.

Žádné komentáře: