pondělí 22. října 2012

NUDA enduro v Čechách

Jak jste mohli zaregistrovat na facebooku, minulý týden jsme přivezli z Německa jeden ze dvou existujících speciálů Touratech Nuda-X-Cross 900, které byly postavené na závod Iron Road Prolog na Erzbergu a se kterými Lars Würdemann a Marco Straubel obsadili druhé a čtvrté místo v celkovém pořadí.
 
Nuda-X-Cross je speciální stavba na základě paralelního dvouválce Husqvarna Nuda 900 (898 kubíků). Jednorázová konverze (nepočítá se s jakoukoliv sériovou výrobou nebo výrobou dalších kusů) zahrnuje nové přední vidle, brejle, delší kyvku z BMW F800GS, zadní tlumič Touratech by Tractive ve verzi Extreme, upravený laděný výfuk a svody AC Schnitzer a offroadová kola klasického rozměnu 21/18". A pochopitelně desítky dalších dílů a úprav z dílen Touratech - stupačky Works, kryt chladiče, nerezový padáček který kryje boky chladiče apod.
 
Motocykl jsme po poměrně složitých jednáních získali na týden zejména pro otestování a nafocení editorialu některými tuzemskými časopisy, se kterými dlouhodobě spolupracujeme. A k vidění veřejnosti je tento týden v modletické prodejně. Budeme rádi, když se přijedete podívat, můžete se na motorce vyfotit, posadit se na ní, vyzkoušet jak je vysoká a jak pruží tlumiče a rádi vám jí nastartujeme. Z pochopitelných důvodů na ní nemůžete jezdit ale i tak to stojí za to.
Je to úžasný stroj, který budil zaslouženou pozornost i na veletrhu Intermot a podle našich informací jsme vůbec první zemí mimo Německo, kam byl zapůjčený. V nejbližší době zveřejníme fotogalerii z víkendového offroad testování a focení (link přidáme sem k článku). Můžeme říct, že kdo měl možnost se na tomto stroji svézt, byl nadšený. Na druhou stranu, jde o speciál stavěný pro profesionální závodníky z továrního týmu (lidi, kteří se živí závoděním - nikoliv víkendové hobíky) a třeba fakt, že úhel otočení řídítek v rozsahu asi 15° a podvozek konstruovaný na zatáčení driftem spolu s obrovským přebytkem výkonu prověří i opravdu zkušené jezdce.
 
Další fotky doplňujeme průběžně do této galerie: Web galerie Picasa - podzim 2012
 

Žádné komentáře: