čtvrtek 19. března 2009

Zumo 660 jde do finále

Dnes nám posílají z USA finální předprodejní model Zumo 660. Jde o konečnou verzi hardware i držáků. Předělali totiž jak držák na motorku, tak do auta a na základě i naší odezvy na testovací verze změnili i hardware přístroje. Zkoušeli jsme totiž použití v reálných podmínkách - nahráli jsme do přístroje spousty dat, zaplnili paměť naplno, používali ty nejnáročnější mapy. A ukázalo se, že jsme byli jediní, kdo něco takového zkusili. Pochopitelně, ty nedostatky, které jsme odhalili, v uplynulých dvou a půl měsících, by měla produkční verze odstranit a tak se moc těšíme, jak to dopadlo. Náš úkol - odhalit skryté chyby při extrémním využití a navrhnout nové směry vývoje na následujících 6-12 měsíců, jsme doufám splnili. Nápadů na vylepšení jsme poslali více než 40, z toho doufáme že alespoň několik bude rovnou v první produkční verzi software, kterou ode dneška testujeme. Další přijdou postupně, celkem to i chápeme, kdyby tam dali hned všechno, pro mnoho uživatelů by to bylo asi příliš složité..
Předpokládáme že na trh přijde nové Zumo hned ze začátku dubna. Těžko říct, kdy bude vše připravené na český trh - lokalizace (náš software je přeložený jen napůl), návody... A také kdy bude hotový kovový držák, Touratech čeká na finální verzi OEM držáku, není možné něco vyvíjet, když se mění zásadní komponenty.. Rozhodně nás potěšila výborná funkčnost s prototypem nově připravované bluetooth sluchátkové sady, která je odpověď na volání především tourerů, kteří chtějí bluetooth stereo. Nová sluchátková sada s A2DP profilem nazvaná Interphone F4 je prostě paráda, zvuk je prvotřídní, možnosti díky multipoint podpoře jsou větší (např. upozornění na volání protistrany když zrovna poslouchám stream z přehrávače) ale je to přece jen dražší zařízení, sluchátka jsou větší, instalace bude složitější a řekl bych, že to je řešení tak pro 20% uživatelů. Ostatním bude stále vyhovovat víc to, co se prodává už nyní.

1 komentář:

Tutek řekl(a)...

Dobrý den
má smysl "čekat" na 660, nebo koupit 550 která je "vyzkoušená". Tlačí mě čas, ale pokud jsou rozdíly výrazné, tak potom raději počkám. Dík za info