pátek 20. listopadu 2009

Zumo 660 - novinky ve vývoji

Právě jsme úspěšně otestovali a opřipomínkovali dvě zajímavé funkce, které Garmin brzo nabídne uživatelům Zumo 660 v některé aktualizaci. První je funkce pro spedování vlastní prošlé stopy pozpátku (návrat po stopě). Zatím pracuje jen s vlastní prošlou stopou, podpora dohraných stop (s různou barevností) přijde během jara 2010. Ale i tak je to velice užitečná funkce, kterou jsme postrádali. Druhá funkce je pro nás naprosto zásadní - možnost vypnutí automatické změny měřítka pohledu na mapu během jízdy. Zumo 660 si totiž během navigace mění měřítko podle toho, jak samo uznalo za vhodné. Při nějaké navigační situaci zoom zvětší (přiblíží pohled) a po projetí toho místa oddálí. Prakticky to ale přináší problémy, protože často zoom odjede moc daleko a na mapě není pak nic vidět nebo je toho vidět naopak málo. Vypnutím se zoom mění jen podle přání uživatele (tlačítky +/-) a automaticky se nemění nikdy. Nové snímky obrazovek najdete na této stránce dole:
http://www.touratech.cz/html/zumo_660.html
Doplnění 18. 12. 2009: Verze 3.5 je již oficiálně dostupná i s výše uvedenými funkcemi a získáte jí nejlépe aktualizací pomocí webupdateru. Zapomněl jsem to napsat, maličko předvánoční stres.

2 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Koukám, co člověk to jiný názor. Já si naopak automatický ZOOM nemohl vynachválit. Pracuje docela inteligentně. Při vysoké rychlosti se mapa oddálí, při nízké přiblíží. Předpokládá se, že při rychlosti nad 100km nebloudím...
Pepa

Tomas "TT" Kocanda řekl(a)...

No proto tam je možnost volby. Pokud to někomu vyhovuje, tak super. Když ne, tak je tam možnost to vypnout. Ať si lidi vyberou. Dřív to nešlo a některé skupině uživatelů to vadilo..