pátek 14. května 2010

Jak rozchodit Lifetime dodávaný s navigacemi GPS od nás?

I když dodáváme k novým navigacím (resp. našim setům) podrobný návod v češtině, jak registrovat a rozchodit doživotní garanci aktualizací map nuMaps Lifetime, pořád a pořád uživatelé volají a nejsou si jistí, jestli to dělají správně.
Napadlo mě, že napíšu nějaký příspěvek i do blogu, který třeba někomu pomůže. Pochopitelně že vím, že tím pomáhám i těm konkurentům, kteří prodají zákazníkům něco, co sami nejsou schopní vysvětlit a doufám, že při nákupu motocyklové GPS zákazníci zváží, jestli jim jde jen o cenu (kde se webshopům bez jakékoliv podpory konkurovat nedá) a nebo o přidanou hodnotu a hlavně nadstandardní před a poprodejní servis, který myslím umíme na nejlepší úrovni...

Takže jak na to?
Nejdříve je potřeba mít registraci účtu na my.garmin.com
Většině nových zákazníků, kteří od nás navigaci kupují v poslední době, tuto registraci děláme (uživatelské jméno a heslo dáváme sériové číslo navigace). Nicméně to zvládne každý, kdo si někdy dělal účet třeba na webmail, nic na tom není a celý proces je v češtině.
Po registraci účtu je také potřeba do účtu přidat vlastní GPS přístroj. Registrace přístroje je také snadná, potřebujete mít navigaci fyzicky připojenou přes USB k počítači a znát její sériové číslo. Registrujte z nabídky mé produkty - "automobilové navigace" a v následném kroku vložíte sériové číslo, které se ověří online. Protože řada lidí má v účtu na my.garmin nějaké staré GPS přístroje, je potřeba dát pozor na to, abyste náhodou nezaregistrovali kartu Lifetime na vaší starou navigaci. Nebylo by to poprvé, co se to stalo a vyhodili byste tím zbytečně peníze oknem. Proto doporučujeme čistý účet kde je registrovaný jen nový přístroj a takový omyl je vyloučený..
Teoreticky je možné, že vám po registraci a stažení potřebného modulu (tzv. Garmin plugin) systém nabídne stažení jednorázové aktualizace nuMaps Onetime. Protože jste ale uživatelé Lifetime, tak je vám to jedno a můžete rovnou přejít k registraci Lifetime, kterou byste museli dělat i v případě, že nainstalujete nabízený jednorázový upgrade, což znamená dvojí práci a strašlivé hodiny stahování a rozbalování atd...
Lifetime registrujte v samostatném okně prohlížeče na adrese www.garmin.com/activatenumaps
Musíte zadat jméno a heslo k vašemu účtu v my.garmin, který jste v předchozím kroku vytvořili a z karty setřít ochranný proužek a zadat kód, který je napsaný na zadní straně karty pod ochrannou vrstvou. Stiskem tlačítka aktivovat se dostanete do účtu, kde se objeví nově licence Lifetime v záložce my maps - moje mapy. Pokud by se stalo, že registrace neprojde a hlásí to že karta je již registrovaná, nezbyde než kontaktovat podporu Garmin ČR požádat o nápravu ale ve většině případů se zjistilo, že v účtu je registrace provedená a dotyčný pouze nevěděl, kde to v my.garmin najít.
Nyní už můžete projít postup instalace map.
Plugin si ověří zda je připojená navigace s odpovídajícím číslem tomu, co máte registrované a nabídne stažení aktualizace s nezbytnou sérií varování před stahováním velkého objemu dat atd. Nemáte stejně jinou možnost, pokud nemáte od někoho stažené dočasné soubory instalace, takže povolte spuštění garmin downloaderu v dalším okně a trpělivě čekejte na stažení a uložení 3.5GB instalátoru. Po stažení nechte okno s my.garmin běžet a spusťte stažený soubor (obvykle je potřeba potvrdit ještě zabezpečení). Následně bude probíhat rozbalení staženého souboru (a ve Vistách trvá docela dlouho než se vůbec něco na obrazovce objeví a aktivitu vidíte jen podle kontrolky disku). Na rychlém počítači to bude trvat asi dvacet minut. Pokud by před instalací spadlo spojení na internet, nebylo by možné správně produkt aktivovat, takže před vlastním update počítače a navigace ověřte jestli internet funguje. Dalším potvrzením se dostanete k vlastnímu sestavení mapsetu a program updatuje instalaci MapSource a následně i GPS. Počítejte opět s řádem hodin. Správná instalace se projeví hláškou že navigaci můžete odpojit a po odpojení uvidíte v mapových informacích City Navigator 2011.x a případně další komponenty (odpovídající 3D mapu) pokud to navigace umožňuje.

Žádné komentáře: