čtvrtek 26. května 2011

Jídla ADVENTURE MENU v prodeji v Touratech CZ

Pokud sledujete naší Facebook stránku (jestli jste na Facebooku a nemáte nás v přátelích, tak si přidejdete naší stránku na odkazu http://www.facebook.com/touratech.cz), tak možná víte, že jsme před časem na jednom středečním promítání představili hostům zajímavý výrobek (resp. celou skupinu výrobků) - jídla Adventure menu. Jde o hotová sterilovaná jídla, která jsou vyráběná speciálně pro aktivity, kde je potřeba plnohodnoté poctivé jídlo, které se připraví za pár minut. V případě motocyklového cestování je zajímavé, že se nepoužívají žádné chemické konzervanty, které by následně zvyšovaly potřebu pít (máme vyzkoušené, že po některých dehydrovaných jídlech prodávaných běžně v "pytlíku" člověk v pouštních podmínkách vypije 2x tolik vody než po jídle, kde se nepoužívají stabilizátory a různé solné směsi. Ale i ta nejlepší dehydrovaná jídla se po čase přejí a mají docela podobnou chuť. Po 14 dnech v severní Africe člověk dostane prostě chuť na něco, co zná z domova a z vlastní zkušenosti víme, že jsme kvůli tomu byli ochotní utratit poměrně velké peníze v luxusní hotelové restauraci, protože jsme už potřebovali nějakou změnu (Maroko - výlet na 4 týdny).
Adventure menu je přesně to, co by se třeba jednou za týden hodilo. Jídlo totiž z těmi "pytlíkovými" má společný jen hliníkový obal. Obsah je půl kila kvalitního poctivého jídla - velké kusy masa (nejméně 150g v každé porci), dokonce existuje i česká klasika - vepřo-knedlo-zelo! Knedlíky jsou bramborové ve formě špalíčků, nejsou to pochopitelně plátky ale dá se to přirovnat k nakrájenému jídlu pro malé děti. Chuť - v některých hospodách (o domácnostech ani nemluvím) neuvaří takové jídlo. A i ty další nejsou vůbec špatné - vepřové žebírko s bramborem, jelení ragů s bramborovými špalíčky, pikantní kotlík s bulgurem (nalámaná celozrnná pšenice - velmi chutná a vydatná), hovězí guláš s bramborem, kuřecí po zahradnicku nebo na divoko s rýží. A pochopitelně zmíněné vepřo, knedlo, zelo.
Jídla jsou opravdu vydatná, chuť vysloveně "domácí - česká". Porce jsou 500g a masa vždy nejméně 150g. Jídlo stačí ohřát ve vodě přímo v hliníkovém obalu nebo se dá prohřát na pánvi a jako novinka - jde koupit samoohřívací (chemický) sáček, kam se jen dolije 0.4dl vody a jídlo se samo dokonale ohřeje i bez vařiče za 12 minut. Jako zajímavost jsme na akci Touratech Travel Event 2011 zkoušeli ohřev jídla přímo na válci motoru BMW a i tato varianta funguje. Na rozdíl od dehydrovaných jídel se totiž do sáčku nemusí přidávat voda a není potřeba jídlo provařit, stačí opravdu jen ohřát. Jídlo v originálním obalu vydrží při teplotách do 30°C dva roky.  
Takže stručně a jasně - máme v nabídce 7 druhů jídel (další se připravují), každé 500g (150g masa), bez konzervačních látek, bez éček, bez barviv, chutné, poctivé a vydatné. Cena jednoho balení je 129Kč. Celý aktuální sortiment je u nás okamžitě k dispozici a témě každý den děláme nějaké ochutnávky jídel Adventure menu (a upřímně řečeno, oblíbili jsme si je tak, že si je dáváme i normálně k obědu).  Cena porce se samoohřevným sáčkem bude do 159Kč ale ty budou v prodeji až během června.  

Žádné komentáře: