středa 1. února 2012

Katalogy 2012/2013 jsou v ČR

Katalogy 2012/2013 jsou ode dneška k dodání i v ČR. Kamion přímo z německé tiskárny nám dovezl více než pět tun katalogů v anglickém vydání (existuje celkem pět jazykových mutací pro celý svět) a úplně první katalog z této dodávky dostal shodou okolností náš bývalý kolega Ondra Čtvrtečka, který byl právě v prodejně vyzvednou nějaké zboží. Vzhledem k tomu, že Ondra byl a je velký fanoušek Touratechu, tak máme radost, že jako první zákazník v ČR dostal z této oficiální zásilky katalog právě on.
Jak bylo avizováno předem, katalog má 1.2kg a 1664 stran. Pro letošní rok jsme změnili způsob zasílání - vzhledem k nedobrým zkušenostem se zasíláním ČP, jsme domluvili zasílání pomocí kurýrní služby PPL, takže by se mělo snížit procento vrácených (nevyzvednutých nebo údajně nevyzvednutých) katalogů, ztracených zásilek a poškozených dodávek na minimum. Vzhledem k tomu, že zasílání platíme my, není podstatné, že nás to bude stát o trošku víc ale opravdu jsme museli příliš často řešit urgence ze strany adresátů na dodání katalogu, které jsme odeslali ale ČP je nikdy nedoručila. Jediný rozdíl je v tom, že PPL povinně vyžaduje kontaktní telefonní číslo a zásilku vám doručí v pracovních dnech a běžných hodinách až do ruky. Nenachají katalog ležet někde před domem na schodech apod. Proto je dobré objednat si katalog na adresu, kde jste k zastižení během dne (např. do zaměstnání) nebo se domluvíte s dopravcem na předání. Od toho je ten kontaktní telefon.
Katalogy objednávejte zde: http://www.touratech.cz/html/katalog.html
Každopádně každá zásilka nás stojí poměrně hodně peněz - letos ani katalogy nemáme zcela zdarma a platíme tak nejen dopravu a balné, kde mimochodem poštovné je trojnásobné proti poštovnému (DHL) např. v Německu. Proto opravdu uvítáme, pokud si katalog vyzvednete osobně - u nás na prodejně nebo na některé z letošních výstav (Motocykl v Praze a Motosalon v Brně, katalogy budeme rozdávat na obou výstavách) a nebo si ho objednáte spolu se zbožím. Budeme se snažit rozdávat katalogy i na akcích různých klubů během sezóny, což již ale pro většinu zájemců bude pozdě. Pokud tedy plánujete návštěvu brněnské nebo pražské výstavy v březnu, nemá smysl si katalog objednávat - máme tady z prosince a ledna stovky objednávek, které budeme vyřizovat minimálně celý únor. Na obou výstavách navíc dostanete ke katalogu zdarma vstupenku na naší květnovou akci ADVENTURE DAYS, která bude svátkem pro všechny příznivce adventure a touring cestování a bude součástí tradičního Touratech Travel Eventu.

Katalog je ONLINE:
Katalogy jsou také k dispozici v online verzi - nyní i s vyhledáváním (okénko s lupou vpravo nahoře) a možností exportu příslušné strany do PDF (nemusíte stahovat celý PDF katalog do počítače).
Anglická verze je zde: http://www.touratech.de/fileadmin/user_upload/epaper/english/index.html
Německá verze je zde: http://www.touratech.de/fileadmin/user_upload/epaper/deutsch/index.html

Ceny zboží v Kč:
Protože v anglické verzi katalogu nejsou ceny vůbec a v německé edici jsou ceny bez dopravy a s nižším DPH, tak ceny v korunách (vč. 20% DPH) najdete na starém odkazu http://www.touratech.com/shops/015 který uvádíme i na titulní stránce našeho webu jako přímý odkaz. V tomto starém online shopu výrobce, nejsou od konce roku 2011 zařazovány nové výrobky, protože Touratech přechází na nový systém, který již běží v mezinárodní verzi (ceny v EUR s 19% VAT) v několika jazycích. Jednotlivé národní verze (včetně české s českým ovládáním a českými překlady kategorií a korektním DPH a implementovanou cenou dopravy do ČR) bude k dispozici během jara 2012, podle pracovníka odpovědného za vývoj aplikace to bude do konce února. Mezitím se můžete podívat na mezinárodní verzi (ceny neobsahují příslušnou dopravu do konkrétní země a jsou počítané s 19% DPH namísto např. 20% v ČR) zde: http://shop.touratech.com/

Žádné komentáře: