pátek 1. června 2012

Novinky na začátek června

Pár novinek na začátek léta..

Touratech vyrobil limitovanou edici kufrů 38/45l ZegaPro v černé barvě (anodizace) s laserem vypáleným obrázkem (na jedné straně jezdec na motorce, na druhé straně mapa světa). Limitovaná série má 100 kusů a sada s výrobním číslem 100 bude vydražena v aukci na srazu BMW v Garmisch-Partenkirchenu na humanitární účely. Sada je o necelých 100EUR dražší než standardní provedení. Pro zajímavost, sada s výrobním číslem 001 bude dodaná do České Republiky! Jen pro doplnění - kufry v této sadě jsou dodávané včetně nerezových rámů a speciálních samolepek pro zvýšení bezpečnosti a je možné je předobjednat okamžitě.  
Facebooková stránka Touratech CZ překročila v květnu hranici 1000 fanoušků. Považujeme to za úspěch a jsme rádi, že naše FB stránka je živá a aktivní. Budeme se snažit pro fanoušky na FB každý měsíc připravovat nové akce a soutěže. Jak bylo již avizováno, v létě budeme pořádat několikadenní projížďku do oblasti Schwarzwaldu spojenou s VIP návštěvou továrny Touratech, na červen opět připravujeme fotografickou soutěž o ceny apod. Naší facebookovou stránku najdete na adrese: www.facebook.com/touratech.cz


Jak jsme již informovali čtenáře výše uvedené FB stránky začátkem týdne, Touratech bude soutěžit na nadcházejícím (7-10. 6. 2012) enduro závodě sezóny - vyhlášeném Erzberg Rodeu. Prolog je 13.5km dlouhý a přibližně 30m široký šotolinový a kamenitý výjezd s převýšením 1466m na vrchol lomu Erzberg, na kterém piloti dvouválcových speciálů dosahují rychlost atakující hranici 200km/h. Princip je velmi jednoduchý - závodníci jedou jednu jízdu v pátek a jednu v sobotu. Na trať startují samostatně ve 20s intervalech. Lepší čas se počítá. Pořadí po prologu je zásadní i pro jezdce na ostrých endurech, protože jen 500 nejrychlejších má možnost startovat v závodě Red Bull Hare Scramble. V prologu jsou k vidění různé stroje a Touratech by nebyl Touratechem, kdyby nepřišel s něčím překvapivým.
Pro letošek si v naprostém utajení připravili zcela nový speciál na bázi Husqvarny 900R Nuda, kterou navrhnul Lars Wurdemann po zkušenostech s loňským velkoobjemovým speciálem pro závod Dawn to Dusk v Anglii, kde jel s upraveným F800GS. Stejně jako v případě tohoto stroje, je nový speciál Husqvarna postavený na novém podvozku s tlumiči Tractive. Naprosto nečenou zprávou je ale informace, že v týmu Touratech bude v prologu startovat Marco Straubel, mnohonásobný mistr Německa v enduru, vicemistr evropy a především vítěz prologu Erzberg rodea. Marco je rozhodně jezdec, který umí jet na maximu a Touratech věří, že s novým strojem bude atakovat přední příčky. Touratech Racing Team v čele s profesionálním jezdcem Gerhardem Forsterem pojede Red Bull Hare Scramble - jeden z nejtěžších jednodenních enduro závodů na světě. Gerhard vloni obsadil první místo v kategorii čtyřtaktních endur a byl i nejlepším německým jezdcem v celkovém pořadí.

Z technických doplňků bychom rádi upozornili na rozhodnutí vedení Touratechu o výrobě černé verze osvědčených padacích rámů na BMW R1200GS (plus nedávno uvedené nástavby kryjící nádrž). Materiál rámů zůstává stejný - nerez ocel ale vzhledem k nedávné poptávce na větší odběr těchto rámů v černé barvě do USA, nechá Touratech rámy lakovat (práškové lakování). Doprava a lakování se promítne do ceny částkou asi 300Kč, což není podstatné, pro některé majitele zejména modelu TripleBlack je tato informace nicméně zásadní. Asi už nepřekvapí, že současně s rámy bude v nabídce také černě anodizovaná verze krytu motoru (šucplechu) a postupně i některé další díly.
Velice děkujeme všem účastníkům našeho Travel Eventu (přijelo více než 300 lidí) za atmosféru a pozitivní reakce na akci. Budeme se snažit příští rok posunout úroveň ještě dál a připravit pro vás ještě pohodovější a zajímavější víkend. Fotografie průběžně doplňujeme na odkazu na webu akce www.adventuredays.cz (právě teď o víkendu přidáme další fotky od kamarádů z Hegecz Gangu) a pěkná videa z kamer účastníků najdete na výše zmíněné facebookové stránce.  

A na závěr, pokud jste nebyli u nás v prodejně v posledních týdnech, tak vás chceme pozvat, připravili jsme pro vás avizovanou změnu prodejní plochy - pět nových prodejních stojanů na oblečení (Rukka, Stadler/Companero a Dane) a ve velmi krátké době dojde i k přesunu dílny a skladu, čímž získáme nejen potřebné rozšíření skladových prostor ale i zlepšení situace na prodejně během dodávky zboží, protože tuto celodenní činnost nebudeme muset dělat v prodejně ale ve větším skladu. V prodejně navíc najdete rozšířenou nabídku přileb Schuberth C3 (máme většinu modelů skladem - zejména modely Word), novou nabídku goretexových a letních rukavic Stadler, Companero a Rukka Vauhti. Na sklad jsme koupili další velikosti nejdražšího oblečení na světě Rukka R-Star v bíločerné barevné verzi a nově u nás koupíte prakticky celý sortiment výrobků Motorex z našich skladových zásob.
Přijeďte se podívat, posedět a popovídat si s motorkáři, kteří se u nás zastavují na svých cestách - např. jako nedávno parta jezdců na GS z Ruska, která u nás měla zastávkou cestou do Španělska a nyní jsou na cestě do Jižní Ameriky na asi půl roku. Měnili u nás tlumiče (vyteklé sériové za Touratech Tractive), pohodlná sedla Sargent a další.. Několik dnů se u nás nyní bude natáčet pokračování cestopisu Moto Cestou Necestou (tentokrát s Pavlem Liškou, Filipem Blažkem a Egonem Kulhánkem - kteří pojedou natáčet do východního Turecka), v minulých dnech jste u nás mohli potkat Katarínu Vrábelovou, která se chystá na cestu kolem světa a připravuje se v enduroškole Milana Holého a u nás měla tou dobou základnu a pomáhala nám s aranžováním prodejny apod.

Hezký začátek léta vám přeje tým Touratech CZ.

Žádné komentáře: