čtvrtek 21. srpna 2014

Víte kde je právě teď vaše motorka? Opravdu?

Pokud si občas říkáte, jestli jste pro zabezpečení vašeho motocyklu udělali maximum, tak pro vás máme dva tipy z naší nabídky.

FANTOM je malá krabička, která se upevní kdekoliv na motocykl (ideálně na skryté místo pod plasty, na rám, pod sedlo...) pomocí neodymových magnetů a od momentu, kdy jí zaregistrujete a aktivujete, nemusíte se o ní nijak starat. Fantom se několikrát denně zapne, stáhne si eventuální povely a jednou týdně vám odešle "připomínku" o tom, že ho vůbec máte (zpráva se stavem kreditu na SIM kartě, teplotou, napětím baterií apod). Většinu času je v režimu spánku. Jakmile ale ze sítě načte informaci (povel) že má začít vyhledávat, začne vám periodicky odesílat svojí polohu z GPS příjmače nebo přibližnou polohu podle BTS mobilní sítě (pokud není signál GPS). Kapacita baterií stačí na několik dnů intenzivního vyhledávání nebo na více než rok běžného provozu. Nepotřebuje tedy žádný kabel pro propojení s baterií vozidla a také je možné krabičku ve chvilce přemístit do auta, na loď nebo na jakýkoliv jiný vhodný objekt, který chcete střežit. V základní ceně 7500Kč vč. DPH je předplacený rok provozu obslužné web aplikace a podpora dispečinku výrobce při dohledávání (něco jako PCO). Další období si můžete připlatit nebo dál obsluhovat FANTOMa pomocí návodu z vašeho mobilu. Součástí dodávky je plně funkční zařízení připravené k provozu - včetně předplacené SIM karty a internetového profilu a dispečinku pro případ nouze pro první rok. Pokud si budete chtít doplatit další rok provozu SIM vč. internetového obslužného portálu a dispečinku výrobce, stojí to 968Kč vč. DPH. To ale není povinné - můžete si kartu převést na tarif nebo platit kredit a namísto webu řídit chování zařízení SMS příkazy. Výrobce si je jistý, že chytře umístěné sledovací zařízení bez kabeláže přelstí i velmi zkušené zloděje - důležitý je důvtip při jeho umístění. Nabízí dokonce vrácení peněz během prvního roku provozu pokud vám vozidlo do 3.5t bude odcizeno a nebude nalezeno.

SPOT TRACE je také malá krabička, dokonce ještě o něco menší než FANTOM ale pracuje na trošku jiném principu. Ke své činnosti nepotřebuje vůbec mobilní síť - polohu pochopitelně zjišťuje z GPS družic ale komunikuje přes jiný satelit bez nutnosti používat mobilní síť. Funguje tedy i v místech, kde není pokrytí GSM signálem (např. v řadě míst v zemích severní Afriky) nebo kde je signál úmyslně rušený zloději. SPOT TRACE nabízí možnost periodického sledování a upozornění na pohyb zařízení, Je také vodotěsný a snadno se montuje mez nutnosti používat napájecí kabeláž (ale s možností napájení pokud to chcete). Zařízení v naší ceně 3750Kč s DPH neobsahuje povinný roční poplatek za provoz, který stojí v základní verzi 119EUR ročně. V principu vám SPOT TRACE pošle SMS a e-mail v případě, kdy dojde k pohybu zabezpečeného vozidla a kdykoliv máte možnost sledovat jeho polohu na google mapách v intervalech od 5 do 60 minut (za příplatek i v intervalu po 2.5 minutách a to nonstop kdekoliv na světě kde je pokrytí družicemi). Čím kratší interval si nastavíte, tím častěji budete muset v zařízení měnit nebo dobíjet baterie (AAA) nebo používat 5V USB napájení z palubní sítě vozidla.

Obě zařízení tedy v principu nepracují jako běžná "zabezpečovačka" ale nabízí další úroveň ochrany proti krádeži s možností využití i jako tracking pro dobrodružné cesty.

Obě zařízení máme skladem v dostatečném počtu a okamžitě k dodání.

Žádné komentáře: