středa 17. prosince 2014

Nové mapy Topo Czech pro GPS navigace Garmin přijdou v únoru 2015

Česká pobočka americké společnosti Garmin, oznámila informace o nových mapách Topo Czech, které se chystají na prodej od února 2015.
Mapy Topo Czech jsou poprvé v historii kompilované v zahraničí - bylo potřeba použít technologie, které nejsou u nás k dispozici.
Verze s vyšší kvalitou detailů (PRO verze) bude poprvé vybavená podporou technologie "Active Routing", která umožňuje v navigacích kompatibilních s touto technologií (převážně turistické GPS) vypočítat trasu automaticky podle zvolené aktivity (chůze, jízda na kole, jízda na motorce...). Navigace tak počítá rozdílnou trasu i podle zadání preferencí aktivity - např. jinudy pro silniční kolo a jinou trasu pro horské nebo umí počítat trasu pro minimalizaci stoupání a klesání atd.
Mapa je pochopitelně aktualizovaná, doplněná a vylepšená o mnoho nových mapových prvků. Aktualizované jsou sítě cyklotras, turistických cest ale i silnice. Zpřesněné jsou zákresy vodních ploch a toků atd. Grafika je zlepšená tak, aby mapa byla co nejvíce přehledná. Velikost lepší PRO verze má nyní 450MB, standardní verze přibližně 220MB.
 
 

Žádné komentáře: