pondělí 26. října 2015

Nové helmy Touratech Aventuro MOD pro sezónu 2016

Touratech na veletrhu EICMA v Miláně představí novou řadu přileb AVENTURO MOD, které jsou navržené pro ty jezdce, kteří chtějí komfort vyklápěcí přilby se zachováním offroadových možností pro adventure cestování. Výrobek je výsledkem spolupráce Touratechu s renomovanou německou firmou Schuberth.

Základním poznávacím prvkem každé helmy určené pro offroad použití je horní "kšilt", který zabraňuje oslnění sluncem a také chrání otevřené hledí přilby od nárazů větví stromů a keřů a do značné míry ochrání horní část helmy od letících kamenů od zadního kola jezdce vpředu. Kšilt je pochopitelně součástí i naší nové vyklápěčky Aventuro Mod a je stavitelný do třech poloh. Součástí je tedy i mechanismus, který umožňuje kompletní odklopení "kšiltu" při otevření a vyklopení přední části helmy. Mechanismus si pamatuje, ve které poloze byl před odklopením, takže se vrátí do předchozí polohy bez nutnosti cokoliv nastavovat. Podobný mechanismus nemá žádná jiná přilba v současné době na světě.

Modularita (odtud název MOD) je základní vlastností nové přilby - helma má větší ventilační otvory než je běžné v kategorii vyklápěcích přileb a součástí bradové části je dokonce prachový filtr se snadnou možností čištění. Design přilby navržený vývojáři Touratech vypadá na první pohled jako čistě enduro a až detailní pohled ukáže modulární koncepci a skutečnost, že se jedná o komfortní vyklápěčku vhodnou klidně i na touringové cestování.

Velká pozornost byla věnovaná optice - plexi nabízí naprosto nezkreslený výhled (optická kvalita Class 1) s možností instalace PinLock nemlžícího vnitřního plexi s možností aretace v otevřených polohách 2.5, 5 a 10 cm s tím, že proud vzduchu nezavírá ani neotevírá plexi z vybrané polohy. V této kategorii přileb pochopitelně nechybí ani integrovaná vnitřní sluneční clona (tmavé plexi) ovládané jedním prstem.

Nicméně při konstrukci se dbalo především na dokonalou ventilaci a co nejvíce univerzální využití tak, aby přilbu bylo možné používat i na cestách s podílem jízdy offroad a hledí bylo zvětšené tak, aby bylo možné použít motokrosové brýle (včetně držáčku řemínku integrovaného do skeletu). A na druhou stranu nechybí příprava pro montáž interkomů různých značek tak, aby jezdec vůbec necítil že v přilbě jsou namontovaná sluchátka.
Přilba je extrémně tichá, velice komfortní a bude se v prvním roce dodávat v sedmi barevných variantách. Předpokládané dodávky začnou od února 2016.

Hlavní rysy přileb Aventuro Mod:

- vynikající ventilace i pro offroad využití
- nastavitelné 3 polohy horního kšiltu s rotací při otevření pčilby a navrácením do vybrané polohy
- demontáž plexi bez použití nástrojů
- integrovaná vnitřní sluneční clona
- tři pevně definované polohy otevření plexi pro zvýšení ventilace
- čiré vnější i tmavé vnitřní plexi vyráběné v Class 1 kategorii neovlivňující průhled (bez deformací)
- Pinlock součástí dodávky (montáž volitelná)
- radikálně snížená hladina hluku
- agresivní offroad styl
- integrovaný filtr v přední části s možností snadného čištění
- vnitřní polstrování z kombinace Coolmax a Thermocool materiálů s vynikajícím odvodem potu
- sedm vyráběných velikostí a šest barevných variant pro sezónu 2016
- výroba v Německu
- cenové rozpětí pro evropskou ECE verzi je 650-750 EUR podle barevné varianty vč. 19% německého DPH (plus rozdíly DPH a dopravy v jednotlivých zemích)

Žádné komentáře: