čtvrtek 1. dubna 2010

Husqvarna doplňky od Touratech CZ

Speciální doplňky pro stroje Husqvarna – Touratech rozšiřuje produktovou řadu doplňků pro sportovní endura
Husqvarna je značka s kořeny hluboko zapuštěnými v kategorii offroad. Značka v povědomí motoristické veřejnosti existuje od roku 1903, kdy první motocykl této značky opustil brány závodu. Už v roce 1916 vyhrála Husqvarna první enduro závod a to hned ten nejprestižnější v té době. Za celou dobu existence byly stroje vyvíjené a vylepšované díky zkušenostem ze závodního využití a pochopitelně z mnoha vítězných závodů. Naprosto stejnou filozofii má i Touratech, který díky zkušenostem svého racing týmu využívá poznatky z náročných sportovních podniků (od Dakaru až po 24h vytrvalostní závody) při konstrukci svých doplňků. Takže byla jen otázka času, kdy specialista na výrobu doplňků začne dodávat díly i pro Husqvarnu – ale tento krok byl naprosto logický. V katalogu 2010 najdeme naprosto ucelenou nabídku speciálních doplňků pro několik enduro modelů Husqvarna.
V nedávné době začal Touratech dodávat řadu doplňků pro endura BMW G450X a tento krok se setkal s velkou odezvou ze strany majitelů tohoto stroje ale i s velmi pozitivní reakcí ze strany výrobce, protože existence kompletní palety doplňků zvyšuje zájem o stroje této značky a zvýhodňuje je při výběru zákazníka před konkurencí. Nyní tedy i fanoušci italských strojů mohou využít výhody, které nabízí ucelená řada doplňků a to na strojích TE 250, 310, 450 a 510 a také TE 630. Touratech nabízí nejen klíčové doplňky pro seriózní offroad využití (včetně ježdění v zemích vzdálených od servisů a civilizace) jako jsou robustní kryty motoru ale také užitečné drobnosti, které zpříjemní každodenní rekreační využití – například řemínky pro snadné vytahování z bahna. Některé díly jsou pro Husqvarnu vyráběné z červeně anodizovaného duralu, což je druh povrchové úpravy elektrochemickou metodou, která zaručuje obrovskou tvrdost a odolnost proti otěru ale také vypadají skvěle a unikátně.
Za zmínku stojí třeba i taková drobnost jako držák na elektrikářské stahovací pásky namontovaný pod víčkem nádrže, což je příklad toho, na jaké detaily při vývoji Touratech myslel a jak jim záleželo na praktičnosti v reálném využití v terénu. U některých modelů přichází v úvahu využití jak pro sportovní jízdu, tak pro cestování (a motocykly Husqvarna se běžně používají i například v enduro půjčovnách v jižní Africe, například na výpravy do Namibie) a v takových případech se hodí malý nosič zavazadel nebo pohodlnější nerezové stupačky vhodné i pro vyšší jezdce.
Kompletní nabídka doplňků je k vidění v Touratech Adventure katalogu 2010, který každému zájemci zasíláme zdarma.

Žádné komentáře: