pátek 16. září 2011

Crossover projekt TOURATECH SUZUKI DL650 V-STROM URBAN X-OVER

Touratech dnes zveřejnil detaily crosover projektu, který představili na veletrhu IAA. Je zajímavé, že někteří výrobci prezentují své speciální motocyklové projekty na autosalonech (nedávno to udělali v BMW, nyní Suzuki). Každopádně jde o speciální projekt, koncept, který je plně funkční ale nepředpokládá se sériová výroba. Nicméně řada dílů z tohoto projektu by se měla objevit na produkční verzi Suzuki Adventure, která se právě připravuje ve vývojových dílnách Touratech.
Na první pohled asi vidíte, že se jedná o design s inspirací stylu filmu MadMax ale s technikou z 21. století. Některé díly jsou běžně ve výrobním programu - například LED zadní světla, přídavné světlomety (Xenon a halogen) nebo některé kryty. Mnoho dílů bylo ovšem vyvinuto ve spolupráci se Suzuki exkluzivně pro tento koncept. V drtivé většině případů byla použita kombinace nerezu a duralu s černou anodizací. Určitě se všimněte řídítek, nerezových krytů páček, závažíčka, LSL páčky, pancéřované hadice, makrolonové nízké kapotáže s ocelovou mřížkou světla v agresivním designu. Nové jsou nerezové stupačky, vidlice, boční panely (dural), zadní brzová páčka... Určitě poznáte úzký topcase namontovaný svisle jako boční kufry s vyklápěním do strany. Výfuk je Suzuki Gladius, přední kolo je 17" (130/80), zadní také 17" (150/70). Je to úžasný café racer v městském stylu - ale v takovém designu, který opravdu zaujme a o to především šlo.
Více informací a fotografie přímo ze stánku na IAA zatím najdete na francouzském blogu na tomto odkazu. Další detaily budou zvěřejněné brzy..

Žádné komentáře: