úterý 19. listopadu 2013

Touratech představil nové oblečení řady Companero - model Companero Boreal

Oblečení pro nejvyšší nároky do podmínek s častými změnami počasí.

Po dvou mimořádně úspěšných sezónách, kdy Touratech představil a prodával oblečení Companero v šedo-žluté a limitované černé verzi, přišel čas na další model, který doplní výrobní řadu oblečení Companero - model Boreal. Jde o zcela nový model, který využívá nejnovější materiály a technologie výroby. Touringový komplet (bunda a kalhoty) je vyrobený ze špičkového trilaminátu (materiál tvořený vnější odolnou vrstvou, klimatickou membránou a spodní podšívkou - vše tepelně laminované do jedné látky), je určený především do oblastí, kde je déšť na každodenním pořádku - prioritně do severských zemí. V těchto oblastech je použití dvoudílného (resp. čtyřdílného) kompletu Companero původního typu zbytečné - motorkáři si v těchto podmínkách jen málokdy sundávají vnější nepromokavou trilaminátovou převlekovou vrstvu a jezdí téměř celou dobu v kompletu spodní a horní bundy či kalhot. Původní koncepce Companero totiž zahrnuje vnitřní oblečení ze zcela prodyšného materiálu (Cordura AFT) s chrániči a převleku z trilaminátu. Nové oblečení Companero Boreal je jen jednovrstvé - tvoří ho trilaminátová vrstva s integrovanými chrániči. Původní model Companero se nyní nazývá Companero Worldwide - pro odlišení od dalších modelů, které budou následovat.

Termín "Boreal" odkazuje na středně chladnou klimatickou zónu, kde nový model exceluje díky absolutní odolnosti proti dešti a novému ventilačnímu systému, oddělitelné teplé vložce (samostatně použitelné) a celkově volnějšímu střihu. Nové oblečení Touratech Companero Boreal nabízí maximální robustnost i na nejdelší cesty v nepřetržitém dešti a spoustu praktických detailů, ze kterých je vidět, že oblečení navrhovali motorkáři- cestovatelé. Mezi ně patří například zvětšené reflexní plochy, praktická ledvinka, lépe nastavitelný obvod paží u chráničů, rozšířené nastavení šířky v pase a také pozice a rozměry kapes - s prostorem pro spoustu osobních věcí.

Stejně jako jeho dva příbuzní v produktové řadě, nabízí model Boreal jeden skvělý detail - kalhoty jsou opatřené dlouhým zipem a umožňují pohodlně používat i čistě motokrosové boty s kalhotami přes boty (zásadní při jízdě v dešti). Nohavice jsou v délce vysokých motokrosových bot navíc zesílené vrstvou mimořádně odolné Cordury proti prodření.

Novinkou je použití vodotěsných zipů YKK, které jsou vyráběné v Evropě. Zipy není potřeba krýt légou (látkovým překrytím) a zabraňují pronikání i sebemenší kapičky vody - na rozdíl od zipů, které jsou kryté dvojitým plastovým chráničem, který není 100% vodotěsný a při vysokém tlaku (při jízdě na motorce jsou vysoké tlaky naprosto běžné) může propouštět vodu např. do kapes. Na rozdíl od dříve popularizovaných zcela vodotěsných zipů typu LockOut, jsou nové vodotěsné zipy YKK zcela funkční i při totálním zaprášení např. v poušti a nerozevřou se při mechanickém namáhání do stran. Touratech pro nové oblečení použil také měkčí a komfortnější touringové chrániče Sas-Tec s certifikací kategorie 2, což je nejvyšší možný standard.

"Zákazníci nás často žádali o klasickou kombinaci jednodílného oblečení - ale se stejnou kvalitou a úrovní komfortu jako naše dvoudílné modely Companero. Přesně pro tyto zákazníky nyní nabízíme oblečení Companero Boreal", říká produktový manažer Tilo Jentzsch. Vývoj jsme směřovali více na klasické motocyklové cestování a méně na adventure cestovatele, kteří jezdí trošku jiným stylem. S oblečením Companero Boreal oslovujeme především ty motorkáře, kteří nevidí žádnou výhodu v superprodyšném vnitřním kompletu původního oblečení Companero (nyní Companero Worldwide) a prakticky celou dobu jezdili s trilaminátovým převlekem - typické například pro severské země, oblasti jako je Skotsko, Irsko nebo Kanada apod. Jde o to nabídnout alternativu s maximálními požadavky na kvalitu.

Vrchní vrstvu oblečení tvoří trilaminát s membránou Gore-Tex® řady ProShell, který má certifikaci Eco-Tex- Standard 100. Kritická místa (lokty, kolena, ramena a sedací část) jsou zesílená laminátem s přídavkem 10% kevlarových vláken Aramide. Jedná se také o Gore-Tex® trilaminát řady ProShell ale s obchodním názvem Armacor.

Nové oblečení bylo vyvinuto a vyrábí se ve spolupráci s osvědčeným německým výrobcem Stadler. Není bez zajímavosti, že vlastní výroba probíhá v EU, což je na dnešním trhu Gore-Tex motocyklového oblečení opravdová vyjímka, protože drtivá většina certifikovaných výrobců přesunula svou výrobu do Asie. Oblečení se bude dodávat v kombinaci černých kalhot s výrazně volnějším střihem a cargo kapsami s bundou, která bude v barevné kombinaci černo-šedo-žlutá nebo v černém provedení. Tentokrát je ale standardní barevou kombinací černá a žlutá verze se bude vyrábět v omezených sériích. Oblečení Companero Boreal se bude vyrábět na sklad ve všech běžných pánských velikostech včetně zkrácených a prodloužených verzí a také ve zcela nových dámských střizích. Dostupnost je od jara 2014 za cenu odpovídající 1680EUR (počítáno vč. DPH 21%). Standardní záruka je 10 let!

www.touratech.cz
www.facebook.com/touratech.cz

Žádné komentáře: