úterý 19. listopadu 2013

Touratech upravuje BMW F800GS Adventure do podoby ultimátního stroje na dálkové cestování

Mimořádně úspěšná koncepce velkých cestovních endur BMW řady Adventure dorazila i do oblasti strojů střední velikosti - BMW F800GS Adventure. Tento nejnovější přírůstek rodiny motocyklů BMW s písmenem F v názvu, je určený pro cestování daleko od civilizace - na nekonečné adventure výpravy kamkoliv po světě. Pozitivní je, že se Touratech rozhodl nabídnout rozsáhlou řadu doplňků i na tento model, který tím pádem rozšiřuje možnosti využití i na nejnáročnějších offroad adventure výpravách.

Naše nabídka doplňků pro BMW F800GS Adventure zahrnuje prakticky vše potřebné - od textilních zavazadel navržených specificky pro tento model, přes hliníkové kufry a topcase různých velikostí a povrchových úprav včetně masivních ploten z elektrochemicky leštěné nerez oceli až po praktické doplňky jako je stavitelná řadička, držáky GPS a různé ochranné doplňky včetně ochran kritických součástí motocyklu - karteru, rámu, rozety nebo chladiče.

Zvýšení řídítek přináší uvolněnější jízdní pozici a pohodlnější a méně unavnou polohu jezdce na sedadle - stejně jako rozšířené nerezové stupačky Works se samočistící schopností danou konstrukcí. Velký kryt motoru je doslova revoluční výrobek - Touratech využil to nejlepší, co v tovární výrobě umí - kombinace materiálů (silný letecký dural, nerez a odolné plasty vyztužené vlákny), mnohonásobné sklady rohů pro maximální odolnost "šusplechu" a integrovaná nerezová výztuha mezi odlitkem karteru a tělem krytu - pro maximální jistotu a odolnost proti proražení díky rozšíření energie do větší plochy i při téměř bodovém nárazu např. na ostrou skálu. Výměnné plastové slidery jsou nejnižším místem světlé výšky a zcela kryjí šrouby kterými je duralová část připevněná k motocyklu.

Mezi další drobné ale nesmírně efektivní ochranné doplňky patří například kryt snímače ABS. Nový štítek proti oslnění nejen chrání a zvyšuje bezpečnost ale zlepšuje vzhled celého Adventure stroje. Náš nejlepší typ mřížky na světlomet se dá sundat a nasadit doslova ve vteřině a při jízdě offroad zásadním způsobem přispívá ke zvýšení životnosti celého světlometu (která se jinak na kamenité pistě nebo cestě při jízdě za sebou počítá v řádu desítek minut) a v případě jízdy po silnici v zemích, kde není jakákoliv ochrana světlometu povolená, je jeho odstranění otázkou vteřiny. To samé platí při čištění zaprášeného nebo zabahněného světlometu.

V neposlední řadě se na motocykl BMW F800GS Adventure od Touratechu nabízí kompletní paleta špičkových tlumičů Touratech Suspension (během sezóny 2014 doplněná i o řešení předních vidlí resp. zapouzdřených kartridží) a nesmíme zapomenout na komfortní sedla Touratech, která jsou nyní dostupná i pro verzi Adventure. Doplňky na BMW F800GS Adventure byly před uvedením na trh testované na náročném offroad výletu do Řecka a zejména na výpravě "All about Adventure" v Zambii a Zimbabwe, kde tento motocykl zdatně sekundoval svým novým i historickým Adventure kolegům s motory boxer.

www.touratech.cz
www.facebook.com/touratech.cz

Žádné komentáře: