středa 1. října 2014

Novinky Touratech na INTERMOT 2014

Touratech na veletrhu Intermot 2014 představuje řadu novinek. Většinu z nich představil svým distributorům již během uplynulého víkendu, kdy se s nimi měli možnost důkladně seznámit i během 250km vyjížďky v oblasti Schwarzwaldu.

Nové přilby Aventuro Carbon
Detailní informace o nových přilbách Touratech pro adventure cestování najdete v samostatném příspěvku zde na blogu. Velmi stručně - jedná se o celokarbonové, ultra-lehké přilby vybavené sklápěcím (a sundávacím) plexi a stavitelným slunečním štítkem se skvělým polstrováním a řadou vychytávek. Pro sezónu 2015 se budou vyrábět v pěti barevných designech a šesti velikostech (XS-2XL). Cenová kategorie 500-600EUR. Výroba v EU. Kompletní certifikace pro silniční použití.

Kompletní řada rukavic Touratech
Vzhledem k trvalým problémům s dodávkami rukavic různých výrobců během sezóny se Touratech rozhodl pro vlastní produkci rukavic prodávaných pod značkou Touratech. Nabídka bude začínat na klasických tenkých enduro rukavicích (které do značné míry připomínají jedny z nejoblíbenějších rukavic na trhu - dnes již neexistujícího výrobce), dále přes několik různých modelů adventure rukavic až po dvojici touringových rukavic s nepromokavou membránou a zateplením.

Spodní prádlo Touratech
Touratech doplňuje pro sezónu 2015 nabídku o své vlastní funkční spodní prádlo - nabízené v pánských i dámských modelech, s krátkým i dlouhým rukávem a krátké i dlouhé spodky a legíny. Maximální odvod potu, antialergické materiály, výroba v EU

Nová kolekce lifestyle oblečení
V sezóně 2015 nabídneme desítky nových triček, mikin, košilí a dalších výrobků z lifestyle kategorie a také novou kolekci licenčního oblečení série Rallye Dakar. V nabídce budou i "retro" modely připomínající 25 let historie Touratechu. Radikálně rozšířená bude nabídka dámských modelů.

Tlumiče Touratech Suspension
Na veletrhu Intermot představuje Touratech produkční verzi dlouho očekávaných a žádaných patron (tzv. cartridgí) pro klasické přední vidlice. V nabídce jsou uzavřené tlumicí patrony nejen pro modely BMW F800GS nového i staršího typu ale také pro další motocykly ( např. Triumph Tiger 800XC, Tiger Explorer) . Prodobný článek najdete zde. Jen velmi stručně - jedná se o špičkové patrony uzavřeného typu, s velmi snadnou instalací (v dodávce bude vše potřebné) bez nutnosti jakékoliv mechanické modifikace vidlí. Tlumiče nabízí nastavení předpětí i regulaci komprese a útlumu v širokém rozsahu, alternativní síly pružin (o jeden stupeň tvrdší a slabší) atd.

Kromě patron představil Touratech jako první na světě tlumiče Touratech Suspension s elektrickou tryskou, které přímo nahrazují OEM tlumiče BMW typu ESA (pro modely F800GS i R1200GS). Je tedy možné vyměnit dosloužilé tlumiče všech typů ESA novými tlumiči a ovládat je pomocí palubního systému motocyklu BMW bez jakýchkoliv úprav - podobně jako to nabízí systém Plug-and-Travel pro motocykly řady GS LC, kde ale není systém ESA. Interface "překládá" povely řídícím servomotorům systému ESA pro pokyny nastavení systému ACE použitého v elektricky ovládaných tryskách s radikálně lepšími funkčními vlastnostmi. Připravujeme podrobný článek.

Koncepční motocykl RnineT AC Schnitzer ve spolupráci s Touratechem
Na výstavě bude představená firemní úprava motocyklu BMW RnineT od známé firmy AC Schnitzer. Touratech v kooperaci s tímto dlouholetým dodavatelem dodal do projektu speciálně navržený podvozek s tlumiči Touratech Suspension vč. tlumiče řízení.


Rozšířená nabídka doplňků na Suzuki VStrom 1000
Touratech na veletrhu představuje plně "nastrojený" nový VStrom - který evokuje výbavu motocyklů které jsou na cestě kolem světa v projektu "2ar" Claudie a Mirka Naglerových (45000km přes 18 zemí během roku a půl). V nabídce jsou nyní všechny klíčové doplňky - od špičkového krytu motoru a padacích rámů až po mřížku světla.

Nabídka sedel Touratech Seats
Kromě zcela nového (patentovaného) systému prodyšných nepromokavých sedel řady DriRIDE (připravujeme samostatný článek) rozšířil Touratech nabídku o sedla pro motocykly Honda VFR1200 Crosstourer a také na některých trzích mimořádně populární NC700 a 750 X/S. Pro tyto motocykly se na výstavě představují i nová textilní zavazadla a další doplňky, které se objeví v katalogu pro rok 2015.

Přestavba F800GS Adventure "1000km"
Na stánku Touratech je k vidění koncepční přestavba "malého advíka" F800GSA na cestovatelský motocykl s dojezdem přes 1000km. Touratech totiž vyměnil nádrž za svůj zvětšený model a stroj doplnil řadou doplňků tak, aby byl ideální pro dálkové cestovatele, kteří hledají skutečně stroj s maximálním dojezdem.
Pro přestavbu bylo potřeba vyvinout a vyrobit řadu plastových dílů, které napojují stávající části motocyklu na novou nádrž, která je uchycená na zvýšeném držáku. Veškeré díly byly navržené ve formě hliněných modelů a lisované v malosériové produkci v pobočce Touratechu TT3D v Garmisch-Partenkirchenu.
 
 
Přestavba F800GS enduro
Touratech na veletrhu představil také produkční verzi enduro přestavby (ve formě kitu) F800GS, která byla testovaná např. na cross country vytrvalostních závodech "dawn to dusk". Zájemci o opravdu ostré velké enduro mohou nyní pořídit vše potřebné ve formě stavebnice.

www.touratech.cz
Podrobnosti a zajímavosti z veletrhu sleduje průběžně na www.facebook.com/touratech.cz
Fotogalerii nových výrobků včetně záběrů z víkendového testování najdete zde.



Žádné komentáře: